Vårstädning – 3 saker du bör göra rent varje år

städare som flyttstädar hos kund i katrineholm

Våren – tiden då man planterar blommor och anlägger trädgård. Man städar upp bakgården, tvättar bilen en gång i veckan då det inte längre är kallt och så vidare. Men med alla dessa saker man bör göra under denna tid på året kan det vara svårt att komma ihåg varje liten sak. De blir oftast då bortglömda, men är oerhört viktiga för att hålla hemmet rent.

Vårstädning – Rengöring som är ett måste

smart städrutin för att vårstäda

Heltäckningsmattor

Mattrengöring bör utföras minst två gånger på år. Anlita en professionell mattrengöringsfirma för att se till att detta görs både snabbt och effektivt (och för att undvika att du måste sätta upp ännu en sak på ”att göra listan”.)

Vissa husägare kan vilja spara in pengar och rengöra mattorna själva. De flesta mattrengöringsfirmor säljer de kemikalier som de använder, inklusive miljövänliga sådana, och hyr ut utrustningen de själva använder.

När heltäckningsmattan är rengjord bör golvet se sprillans nytt ut igen. Det bör inte finnas några fläckar kvar och det bör lukta ljuvligt.

Takfläktar

Har du någonsin tittat upp i taket och märkt att det hänger dammråttor från kanterna på takfläkten? Det är för att de nästan aldrig, om någonsin, blir dammade. Detta kan leda till allergi hos både barn och vuxna då dammpartiklarna ständigt cirkulerar i rummet. Det kan också få hemmet att se stökigt och smutsigt ut.

Istället för att undvika att ta itu med detta införskaffa en dammvippa med förlängningsbart handtag. De är ofta lite böjda i kanterna så att man enkelt och snabbt kan damma av bladen på takfläkten. Se till att du har lagt en handduk under så att dammet inte hamnar på sängen eller andra möbler då det ramlar ner.

Rengör filtret på Air Conditioning

När sommaren anländer och man börjar sätta på sin Air Conditioning så är våren oftast redan över. Detta betyder att många inte har tänkt ännu på att rengöra dessa filter. Om man inte gör det kan det drastisk minska maskinens livslängd och det kan även orsaka allergiattacker hos människor med dammallergi. När man sätter på Air Conditioning och filtret är fullt så kommer maskinen inte att arbetar som den ska och resultera i att damm spottas ut i luften.

De flesta Air Conditioning system har ett filter som man kan ta lös. Det kan oftast rengöras under rinnande vatten i badkaret. Låt det sedan lufttorka och torka det sedan rent. Sätt därefter tillbaka filtret i maskinen och rengör badkaret efter dig.

Luften kommer nu att vara kallare och generera mindre damm än förut. Det är också ett bra sätt att spara pengar eftersom man inte behöver köpa en ny maskin var och vartannat år.

Men den stora ”att göra listan” som man som husägare har vid denna tid på året är inte alls konstigt att många glömmer många små saker. Men dessa små saker kan snabbt byggas upp och i det långa loppet kosta husägaren massor med pengar, förutom att de också kan orsaka hälsoproblem i familjen.

Spara pengar på din Air Conditioning och heltäckningsmatta genom att skapa en årlig rengöringsrutin. Ta även bort lite damm ur luften genom att åsidosätta några minuter till att rengöra din takfläkt. På endast några få minuter kan hela ditt hem bli både renare och hälsosammare.

Anlita vår städfirma i Katrineholm för att ta hand om vårstädningen av Ditt hem!